Tävling

För tävlande

Nationellt tävlande

Det är dansarens förening som ansvarar för dansarens anmälningar till tävlingar. I varje förening som har tävlingsdansare ska det finnas en tävlingsansvarig som har passande behörigheter i dans.se. 

Den tävlingsansvarige i föreningen ser till att dansarna har rätt licens och anmäls till rätt tävlingsklasser. Detta administreras i dans.se av föreningen. Här finns handledningar och blanketter till arrangörsföreningar.


DSF:s tävlingssystem

Det nationella tävlingssystemet är uppdelat i två områden:

- Regional tävling (R)
- Nationell tävling (N)

R-tävling är inkörsporten till tävlingsdansandet och har dansglädje och samvaro i fokus. R-tävlingar är till för de par som aldrig har tävlat tidigare eller precis har börjat. Det finns endast en klass per gren och åldersgrupp. R-tävlingarna ligger ofta i närområdet och är korta, effektiva och lättsamma. 

N-tävling finns över hela landet och är till för de tävlingspar som är mer erfarna. Där finns flera nivåer för alla grenar och åldersgrupper samt rankingtävlingar för kvalificering till Svenska mästerskapstävlingar.   

Internationellt tävlande

Det är dansarens förening som ansvarar för dansarens anmälningar till internationella tävlingar som inte är mästerskap. För att kunna bli anmäld till dessa tävlingar så behöver kansliet bli meddelande om det för att kunna anmäla dansarna i de internationella systemen. I övrigt är det dansarna själva som ansvarar för all logistik kring resa, boende o dylikt.

Vid mästerskap tas dansare från landslaget ut, och administration kring anmälan och logistik sköts av DSF:s kansli och respektive Team Sweden. 

För att kunna tävla inom WDSF behöver dansarna själva skaffa ett eCard via WDSF:s hemsida. När ansökan är inskickad och betald kontaktas kansliet av dansarnas förening för att de ska gå in och godkänna. 

Info om WDSF eCard

Alla dansare får tävla på alla tävlingar som arrangeras av förbund som är anslutna till DSF, WDSF, WRRC, WADF och WSDC.

Utöver detta så ska dansarna som vill tävla på tävlingar arrangerade av andra förbund få detta godkänt av respektive verksamhetsområde. Sanktionsansökan skickas in av ansvarig förening till verksamhetsområdet via mail, minst 6 veckor innan tävling.

Kontakta kansli för mer information och support!

22-06-29