Nyhetsrum

DansTV

Svenska Danssportförbundet sänder live och dokumenterar mästerskap och evenemang.

Tävlingar och evenemang som dokumenteras med film och foto presenteras på danstv.se. Bilder och filmer från evenemang kan komma att användas i syfte att informera om vår verksamhet och marknadsföra tävlingar, evenemang, förbundet och dans, för vår räkning.

Om du vill få en bild eller film raderad är du välkommen att kontakta kansli@danssport.se.

Mer information om hur vi behandlar personuppgifter och hur vi tillvaratar enskildas rättigheter framgår av integritetspolicyn här på hemsidan.


Expertkommentatorer

Sven och Diana Hämberg driver dansskolan Dansmix i Glommen och har varit kommentatorer på DansTV-sändningar sen DansTVs början och guidar tittarna genom de flesta sändningarna.

Sven Hämberg
Började sin danskarriär vid 11,12 årsåldern. Började tävla i Bugg och sedan i Jitterbug. Rankad som 1:a i Jitterbug i 3 år. Övergick till att dansa 10-dans (Internationell tävlingsdans och danserna som dansas i TV succén Let´s Dance).

Var rankad som 4:a i Sverige. Representerat Sverige i ett flertal internationella tävlingar. Har tränat ett flertal tävlingspar i Sverige. Ofta anlitad på olika event och konferenser såsom dansinstruktör och speaker. Sven är ordförande i förbundets verksamhetsområde Standard, Latin & Tiodans och driver utvecklingen av dansstilarna framåt.

Diana Hämberg
Dansinstruktör sedan 1992 i danserna Bugg, 10-dans. Tränat ett flertal tävlingspar i Sverige. Ofta anlitad på olika event och konferenser såsom dansinstruktör. Skapad av: Sandra Svanberg 22-10-12